GLOBALFAIR STEUNT LOKALE ECONOMIE IN EGYPTE

Door voedselhulp en onderwijs

Na de jarenlange import van zoete aardappels uit Egypte, rees bij GlobalFair de vraag: op welke wijze kunnen wij meer betekenen voor de lokale economie? Het antwoord vonden wij in een project voor de aanleg van een irrigatiesysteem in de Anafora oase waarmee 5000 mensen van voedsel kunnen worden voorzien. Daarnaast sponsort GlobalFair een scholengemeenschap in de Fayoum oase en maken we op kleine schaal het verstrekken van microkrediet mogelijk.

Van woestijngrond naar graanoogst

Ten westen van de Nijl ligt Anafora: een klein rustoord, waar arme inwoners uit het zuiden van Egypte heenkomen om training te krijgen in landbouwmethodes en gezondheidszorg. Ongeveer 100 boeren uit het zuiden leren bij Anafora om op een klimaatvriendelijke manier hun bedrijf te leiden. Daarnaast wordt voedselhulp geboden door woestijngrond te herscheppen tot vruchtbare landbouwgrond, waar in het voorjaar van 2023 het eerste graan geoogst gaat worden. Met de voorziene oogst kan de honger van wel 5000 mensen bestreden worden.

Hoe ver staat het met de oogst?

November 2022

Nadat de grond landbouw klaar is gemaakt en de irrigatiesystemen zijn aangelegd, zijn de graanzaden begin november de grond ingegaan!

Januari 2023

In de maanden december en januari is er veel veranderd op het land. De kale vlakte is veranderd in een vruchtbare graanakker. In de laatste week van januari staat het graan al behoorlijk hoog en heeft het een mooie, groene kleur!

Maart 2023

Langzaamaan kleurt het graan al geel. Dit betekent dat de rijping is gestart. Nog een paar maanden, voordat de oogst kan beginnen. Ondertussen wordt een ander stuk land van 8 hectare klaargemaakt om aardappels te poten. Binnenkort zullen hier aardappels de grond in gaan, om over een half jaar geoogst te worden!

Mei 2023

Er is in mei veel gebeurd op het land. De foto’s laten zien dat het graan na zeven maanden geoogst is! Nu is het klaar om vermalen te worden tot meel. Ondertussen zijn op een ander stuk land de eerste aardappels gepoot. Op deze manier wordt Anafora continu voorzien van vers voedsel. 

Juli 2023

Acht hectare Egyptische woestijngrond vol aardappels staan mooi in bloei! Dit is te danken aan een kilometerslang netwerk van druppelslangen, die voldoende water geven aan de planten. Over een aantal maanden zullen de aardappels geoogst en als voedsel aan de armen gegeven worden.

September 2023

Nog even geduld.. de oogst wordt bijna binnen gehaald! Over een aantal weken wordt er 4,2 hectare aardappels geoogst. Tussen de aardappels zijn ook nog wat maisplanten opgekomen.

Oktober 2023

Na maanden groei is het nu eindelijk zover: de oogstmachine gaat de grond in en de zoete aardappels worden geoogst! Het gewas biedt voedsel aan de inwoners van Anafora.

“Door de investering van GlobalFair krijgen Egyptenaren door middel van microkredieten de kans om een eigen onderneming op te starten”

Steunt u de lokale bevolking? Word klant bij GlobalFair.

Van Herk Grondverzet

Wij zijn er om de fundamenten te leggen van jouw bouwproject. Wij bieden de mogelijkheid om op regiebasis te werken, projecten volledig aan te nemen, maar wij weten ook de juiste onderaannemers te vinden. Zo kunnen we inspelen op de specifieke behoeften van jouw project.

Contact

Van Herk Grondverzet
IJsseldijk West 85
2935 AR Ouderkerk aan den IJssel

info@vanherkgrondverzet.nl
06 – 3968 1461

KvK-nummer: 77844572

Website gebouwd door: Cobus Marketing